MŠ Budovateľská získala po rekonštrukcii za vyše 440.000 eur nový šat

27.08.2011 Snina

Snina 26. augusta (TASR) - Materská škola (MŠ) na Budovateľskej ulici v Snine privíta budúci týždeň svojich žiakov v zrekonštruovaných priestoroch. Modernizáciu školského zariadenia ukončila miestna samospráva v týchto dňoch a celkové náklady projektu podporeného prostriedkami Európskej únie predstavujú takmer 445.000 eur.

Hovorkyňa magistrátu Zuzana Krupa TASR informovala, že zrekonštruovaný objekt MŠ má novú strechu, fasádu, elektroinštaláciu, ako aj rozvody vody, kanalizácie a vykurovania. Školské zariadenie zároveň zateplili, vymaľovali a staré okná nahradili novými.

Novú strechu, zateplenie a okná získali aj detské jasle v areáli MŠ. \"V rámci neho sme zároveň pristúpili k rekonštrukcii hygienických zariadení vrátane vybudovania imobilného WC,\" objasnila Krupa s tým, že z prostriedkov europrojektu zároveň doplnili technickým zázemím počítačovú miestnosť Nízkoprahového denného centra a novinkou je aj herné, prístrojové a nábytkové vybavenie telocvične.

Úpravou prešlo aj detské ihrisko, kde sa nachádzajú herné prvky a preliezky z dreva, ktoré majú podobu kamióna a troch autíčok. Novou strechou, podlahami a vnútornými maľbami disponuje aj hospodársky pavilón školského zariadenia.

Na všetkých objektoch MŠ pristúpil zhotoviteľ stavebných prác zároveň k výstavbe nového systému zvodu dažďových vôd. \"Následne boli uskutočnené terénne úpravy, aby sme minimalizovali riziko úrazu detí pri pohybe po školskom dvore,\" uzavrela Krupa.

Projekt \"Stavebné úpravy, modernizácia MŠ Budovateľská\" bol spolufinancovaný z prostriedkov Európskej únie prostredníctvom Európskeho fondu regionálneho rozvoja a štátneho rozpočtu Slovenskej republiky.
 

Vyberte región